RK Kerkhof ondanks afsluiting Hereweg bereikbaar op Open Monumentendag

GRONINGEN

Hoewel de Hereweg in Groningen van zaterdag 10 september 19.00 tot zondag 11 september 18.00 uur ter hoogte van het Sterrebos volledig afgesloten is, is het RK Kerkhof aan de Hereweg 89 tijdens Open Monumentendag 'gewoon' bereikbaar.

Stichting R.K. Kerkhof Groningen heeft in samenwerking met aannemer A.Hak alternatieve routes bedacht voor voetgangers en fietsers. De alternatieve route loopt, vanuit zuidelijke richting, via de parkeerplaats van Trip Advocaten & Notarissen, en vanuit het centrum via het fietspad langs de Ringweg. Deze routes worden met borden aangegeven.

Open Monumentendag

In het kader van Open Monumentendag worden zaterdag 10 en zondag 11 september om 11.00 uur (tot 12.00 uur) rondleidingen gegeven. De kapel en de crypte onder de kapel zijn beide dagen van 10.00 tot 17.00 uur te bezichtigen. Bovendien is een kleine expositie ingericht.

Auteur

Marc Jansen