Rondje om de kerk: met je telefoon rond de Der Aa-kerk

GRONINGEN

Tijdens Open Monumentendag op zaterdag 10 september worden 2 nieuwe audiotours rond de Der Aa-kerk in Groningen en de kerk van Leegkerk gelanceerd. Iedereen kan de rondleidingen met een gratis app downloaden.

Zowel de Der Aa-kerk als de kerk van Leegkerk is zaterdag 10 september van 10.00 uur tot 17.00 uur geopend.

Audiotours

De audiotours zijn te vinden in de app van izi.TRAVEL, een interactief platform voor verhalen die bezoekers verbindt met kunstobjecten, musea, culturele instellingen en toeristische organisaties over de hele wereld. Het platform is open en gratis.

Der Aa-kerk

De bezoeker krijgt bij de Der Aa-kerk op 11 punten rondom de kerk uitgebreid informatie over de geschiedenis van de kerk, de restauratie, de bijzondere schilderingen op de gewelven, het Schnitgerorgel en de toren van de kerk.

Leegkerk

Ook bij de kerk van Leegkerk wordt in de audiotour veel verteld over de geschiedenis van de kerk, de restauratie, de omgeving en het huidige gebruik van de kerk.


Auteur

Marc Jansen