Canadese film ‘The Forbidden Room’ in RKZbios

GRONINGEN

In de RKZbios in Groningen wordt zaterdag 17 en maandag 19 september de Canadese fantasyfilm/ komedie ‘The Forbidden Room’ van Guy Maddin en Evan Johnson vertoond.

Een man in een openhangende kamerjas vertelt hoe je het beste een bad kunt nemen. Dan verplaatst de handeling zich naar een onderzeeër die nog maar voor een paar uur zuurstof heeft. Vervolgens springt de film naar het verhaal van een houthakker die een jonge vrouw moet redden uit de klauwen van de Rode Wolven en een volgende tussenstop is die van een dokter die gevangen wordt gehouden door dansende vrouwen in skelettenpakken. Met Udo Kier, Mathieu Amalric en Charlotte Rampling. De film, Nederlands ondertiteld, begint zowel op zaterdag als op maandag om 20.30 uur. https://youtu.be/XHPid6AC6tM

Auteur

Marc Jansen