Speeddaten met bekende Groningers in Nacht van de Student

GRONINGEN

Studium Generale Groningen en Usva hebben voor donderdag 15 september de Nacht van de Student georganiseerd.

Dit is een openingsfeest waarin (nieuwe) studenten met speeddates, muziek en theater kunnen kennismaken met de stad Groningen. Plaats van handeling is cultureel studentencentrum Usva.

Speeddaten

Studenten kunnen speeddaten met onder anderen rector magnificus Elmer Sterken, wethouder Paul de Rook, vlogger Tim Runia, topjudoka Jennifer Wichers, museumdirecteur Andreas Blühm, geheugendeskundige Douwe Draaisma, docent van het jaar Loes Damhof en stadsdichter Kasper Peters. Deze bekende Groningers vertellen tijdens deze dates in een een-op-een-gesprek wat leeft in de Stad.

Optredens

Verder zijn er optredens van onder andere Ten Years Today, kunnen de nieuwste - in Groningen geproduceerde - games van Indietopia gespeeld worden en wordt de theatervoorstelling ‘Studeren voor beginners’ opgevoerd. Deze voorstelling geeft een inkijkje in het leven van een student.

Alternatieve opening Academisch Jaar

Voorafgaand aan de Nacht van de Student - vanaf 16.00 uur - is in het Usva-café de alternatieve opening van het Academisch Jaar met onder anderen de tegendraadse gastspreker Hendrik Gommer en protestzanger Melvin Bonnet. Ook wordt het boek ‘Waar zijn onze intellectuelen gebleven? 50 Jaar cartoons van Kees Willemen’ (Uitgeverij Passage) ten doop gehouden. De Nacht van de Student begint om 20.30 uur.

Auteur

Marc Jansen