'Strassenexerzitien' in Groningen in Vredesweek

GRONINGEN

De Duitse Jezuïet Christian Herwartz brengt in de Vredesweek (17 - 25 september) een bezoek aan Groningen. Hij doet dit op uitnodiging van het Platform Religie en Levensbeschouwing.

Herwartz is de bedenker van de 'Strassenexerzitien'. Dit is een nieuwe vorm van spirituele retraite die niet in een klooster maar op straat gehouden wordt.

Miniretraite

In Groningen wordt zaterdag 17 september zo'n miniretraite gehouden in het Open Hof; van 11.00 tot 16.00 uur. Christian Herwartz zal de deelnemers kennis laten maken met 'de God van de straat'. "Wij zullen een deel van de dag op straat doorbrengen en onze opgedane ervaringen onder begeleiding van Christian met elkaar delen", meldt Marc Pauly namens het Platform Religie en Levensbeschouwing. Belangstellenden kunnen zich aanmelden via aanmelding@platform-groningen.nl.

Vredesbezinning

Een dag later, zondag 18 september, houdt het Platform Religie en Levensbeschouwing een vredesbezinning in de muziekkoepel in het Noorderplantsoen. Vanuit verschillende religies en levensbeschouwingen zullen korte spirituele impulsen worden aangereikt om te reflecteren, te bidden en te mediteren rondom het thema vrede. Aanvang: 16.00 uur.

Auteur

Marc Jansen