Aftrap cultureel seizoen Het Paleis met PaleisParade

GRONINGEN

Met de PaleisParade wordt zondag 18 september het culturele seizoen van cultureel broedplaats Het Paleis in Groningen geopend.

De PaleisParade is een feestelijke dag met livemuziek, circusacts en een pop-up store met kunst en design uit Het Paleis. Bezoekers kunnen kennismaken met het gebouw en al zijn gebruikers door een atelierroute te lopen of mee te gaan met een rondleiding.

Het Paleis

Het Paleis is een cultureel woon- en werkcomplex gelegen in een monumentaal pand aan het Boterdiep. Dit voormalig scheikundig laboratorium van de universiteit is een broedplaats waar kunstenaars, vormgevers, ondernemers en cultuurliefhebbers elkaar kunnen ontmoeten en inspireren. Het Paleis huisvest startersateliers, koopateliers, appartementen, flexplekken, bedrijfsruimtes voor de creatieve industrie, zalen, een hotel en een brasserie. De PaleisParade duurt van 11.30 tot 17.00 uur.

Auteur

Marc Jansen