Choir of King’s College Cambridge in De Oosterpoort

GRONINGEN

Het wereldberoemde Choir of King’s College Cambridge is zondag 18 september te gast in De Oosterpoort in Groningen. Het koor, dat alleen bestaat uit jongens en mannen, zingt vocale werken van onder anderen Tallis, Byrd Britte en Vaughan Williams. Dit onder leiding van vaste dirigent Stephen Cleobury.

Het Choir of King’s College Cambridge is de beroemdste representant van de eeuwenoude, maar nog zeer geliefde Engelse koortraditie. De wortels van het ensemble liggen in de vijftiende eeuw, toen koning Henry VI een jongenskoor oprichtte voor de muzikale begeleiding van kerkdiensten. Inmiddels is er veel veranderd, maar niet alles; de jongens zingen nog dagelijks in de kapel gedurende het schooljaar.

Wereldsterren

Het concert maakt deel uit van de serie 'Wereldsterren', waarmee de absolute wereldtop van de klassieke muziekwereld naar Groningen wordt gehaald. Aanvang: 20.15 uur. Informatie en kaartverkoop: www.de-oosterpoort.nl

Auteur

Marc Jansen