Fotomarathon WPFG in Nationale Sportweek

GRONINGEN

Stichting Wereld Pers Foto Groningen (WPFG) houdt van zaterdag 17 tot en met zondag 25 september de tweede fotomarathon van dit jaar. Deze marathon vindt plaats in het kader van de Nationale Sportweek.

WPFG nodigt semi-professionele en amateurfotografen uit deel te nemen aan een intensieve en uitdagende fotoworkshop. De focus van de marathon ligt bij sportportretten en documentaireseries.

Sportfotografie

De fotomarathon wordt zaterdag 17 september afgetrapt met een dagprogramma met workshops en lezingen over sportfotografie. Deelnemers krijgen vervolgens een week lang de kans om sporters en sportclubs te volgen. Aan de hand van thema's maakt iedere deelnemer een documentaireserie van 5 foto's. WPFG regelt dat de deelnemers terecht kunnen bij trainingen, wedstrijden en/ of bijeenkomsten van sporters en sportverenigingen in Groningen.

Winnende serie

Zondag 25 september worden de foto's in groepsverband besproken. Een jury kiest de winnende serie. De winnaar ontvangt een VIP-ticket voor de opening van de World Press Photo-tentoonstelling in Groningen in november en prints van de winnende serie. De winnende serie van de fotomarathon wordt, onder andere, getoond tijdens de World Press Photo '16-tentoonstelling in Groningen. Belangstellenden kunnen zich voor 16 september 15.00 uur aanmelden via fotomarathon@wpfgroningen.nl

Auteur

Marc Jansen