Groningse Nieuwbouwdag met 18 nieuwbouwprojecten

GRONINGEN

In Vesta Woonforum en Informatiecentrum Meerstad wordt zaterdag 17 september een Groningse Nieuwbouwdag gehouden. Tijdens dit evenement wordt een recordaantal van 18 nieuwbouwprojecten gepresenteerd.

De stad Groningen is op dit moment een hotspot voor huizenkopers, waardoor ook de interesse voor nieuwbouwwoningen flink is toegenomen. Dat merkt ook het platform Groningen Woont, een samenwerkingsverband van de gemeente Groningen, projectontwikkelaars en nieuwbouwmakelaars. De gelijknamige website noteert de laatste tijd sterk stijgende bezoekersaantallen. De berichten op de Facebookpagina van Groningen Woont bereikten alleen al in de afgelopen week ruim 90 duizend nieuwbouw-geïnteresseerden.

10 kilometergrens

Geen wonder dat er steeds meer verzoeken kwamen om ook nieuwbouwprojecten van buiten de stad Groningen onder de aandacht te mogen brengen. Om hieraan tegemoet te komen geldt voortaan het 10-kilometercriterium. Behalve projecten uit Meerstad, Haren en Eelderwolde doen nu ook projecten in Zuidhorn en Eelde mee aan Groningen Woont.

18 nieuwbouwprojecten

De 18 nieuwbouwprojecten presenteren zich tussen 11.00 en 15.00 uur aan het publiek. Onder de projecten gloednieuwe (deel)projecten als Het Groene Hart van Reitdiep, Helpermaar, Kroon van Tuinwijk in Ter Borch, Esweg en De Hoorn in Eelde, Pleinhuizen in Zuidhorn. Liefhebbers van een appartement kunnen zich laten informeren over nieuwe woongebouwen aan de Kempkensberg en het Helperpark in de stad Groningen.

Vesta Woonforum

De Groningse Nieuwbouwdag vindt plaats in Vesta Woonforum aan de Peizerweg 74. Hier staan naast eerdergenoemde primeurs ook bekende nieuwbouwprojecten als Berlage-Hof, Het Harener Holt en Lunettenhof in de schijnwerpers.

Meerstad

Wie het liefst in een groene en waterrijke omgeving woont, kan zaterdag terecht in Meerstad. Verschillende nieuwe projecten ontvangen belangstellenden daar op locatie. In het informatiecentrum van Meerstad aan de Waterviolier 2 presenteren zich verschillende projecten: Meeroevers, Tersluis en De Fjorden.

Auteur

Marc Jansen