Informatiebijeenkomst over genezing diabetes type 1

GRONINGEN

Het Diabetes Fonds houdt dinsdag 27 september in Groningen een informatiebijeenkomst over het onderzoek naar betere behandelingen en genezing van diabetes type 1.

Professor dr. Paul de Vos (UMCG) vertelt over transplantatie van eilandjes van Langerhans, en over onderzoek naar het kweken van nieuwe insuline producerende cellen. Dit wetenschapsveld is de afgelopen jaren in een stroomversnelling geraakt.

Kunstalvleesklier

Robin Koops (Inreda Diabetic BV) praat de aanwezigen bij over een apparaat dat al op kortere termijn het leven van mensen met diabetes type 1 aanzienlijk verbetert: de kunstalvleesklier met technologie die volledig automatisch de bloedsuiker regelt. Daarna is er de ruimte om van gedachten te wisselen met de onderzoekers en het Diabetes Fonds.

Hampshire Hotel Plaza Groningen

De bijeenkomst vindt plaats in Hampshire Hotel Plaza Groningen. Belangstellenden worden vanaf 17.30 uur ontvangen met broodjes en soep. Het programma start om 18.30 uur. De afsluitende borrel duurt tot 21.30 uur. Aanmelden (kosteloos): www.diabetesfonds.nl.

Auteur

Marc Jansen