Tweede Nacht van de Mode in Groninger binnenstad

GRONINGEN

Ruim 130 modewinkels in de Groninger binnenstad vormen zaterdag 24 september het decor voor de tweede Nacht van de Mode.

De modewinkels ontvangen hun klanten tot 22.00 uur. Gastvrij, met iets extra’s als livemuziek, een hapje of drankje, stijladvies of een goodiebag.

Stijlpunten

Aanvullend zijn er stijlpunten vol mode-inspiratie te vinden in de Herestraat, Westerhaven, op de Vismarkt en op de Grote Markt voor het Grand Theatre. Bezoekers kunnen hier terecht voor een gratis mini make-over en ontspannen in de spa lounge. Op 2 van deze 4 locaties vindt gedurende de dag een aantal modeshows plaats en verspreid door de stad zijn diverse pop-up stores te vinden.

Kraantje Pappie

Bij de pop-up store Van Hulley (Herestraat) kunnen bezoekers van oude overhemden een boxershort laten maken. Kraantje Pappie verkoopt op de Vismarkt kleding van zijn eigen kledinglijn en bij de ‘Both Sides’-store in het Let’s Gro-pand op hoek Grote Markt/ Poelestraat wanen bezoekers zich in een sweatshop in Bangladesh.

Live verslag

2 fashion vloggers brengen op het speciale Nacht van de Mode YouTube-kanaal live verslag uit van al het mode nieuws. Denk aan tips en tricks, interviews met uitgesproken stijltypes op straat, modeweetjes of een kijkje backstage bij de modeshows.

Blogger Closet Sale

Verder kunnen bezoekers terecht bij de Blogger Closet Sale op het Damsterplein, fashion films in het Groninger Forum en Pathé, én bij de afsluitende modeshow en afterparty in het Grand Theatre. Het evenement wordt op zondag afgesloten met de vintagemarkt Klein Berlijn op de Grote Markt.

Best Geklede Groninger 2016

In aanloop naar de Nacht van de Mode worden Groningers opgeroepen om zichzelf of een vriend, vriendin of familielid op te geven voor de verkiezing van de 'Best Geklede Groninger 2016' (categorie man, vrouw, kind). De winnaars ontvangen een modecheque. Aanmelden: www.denachtvandemode.nl.

Auteur

Marc Jansen