Wetenschapsexpositie 'RE:charge' bij Groningen Forum

GRONINGEN

Op de locatie Oude Boteringestraat 18 van het Groninger Forum wordt donderdag 15 september de reizende wetenschapsexpositie 'RE:charge' geopend.

RE:charge is een reizende wetenschapsexpositie over energietransitie van Energy Academy Europe en Science LinX, het science center van de Faculteit Wiskunde en Natuurwetenschappen van de Rijksuniversiteit Groningen. 'RE:charge' brengt de transitie naar duurzame energie op interactieve wijze in beeld. De expositie laat zien welke rol de burger speelt en hoe hij of zij een bijdrage kan leveren aan een duurzame toekomst.

Blender Bike Battles

Gedurende de expositie, die duurt tot en met 3 november, staan elke zaterdag en zondag van 14.00 tot 15.00 uur Blender Bike Battles geprogrammeerd. Centrale vraag hierbij: hoe lang moet je fietsen om fruit om te toveren tot een smoothie?

Opmaat naar Groninger Forum

Voor het Groninger Forum is de interactieve expositie 'RE:charge een eerste vingeroefening op weg naar de nieuwbouw, waar de openbaar toegankelijke pleinen ook veelal gevuld gaan worden met installaties en kleine presentaties waar het publiek in mag duiken en aan mag komen.

Auteur

Marc Jansen