Nederlands Studenten Kampioenschap Boulderen in Groningen

GRONINGEN

GROPO Bouldergym in Groningen is zaterdag 17 september toneel van het Nederlands Studenten Kampioenschap Boulderen.

Bijna 150 studenten uit heel Nederland strijden tijdens dit NSKB om de titel ‘Beste boulderaar van studerend Nederland’. De beste 6 vrouwen en beste 6 mannen kwalificeren zich voor de finales die rond 18.45 beginnen.

Olympische sport

Sinds het Internationaal Olympisch Comité (IOC) klimmen heeft aangewezen als Olympische sport - voor Olympische Spelen van 2020 in Tokyo - is de sport nog populairder geworden. In rap tempo openen nieuwe boulderhallen hun deuren en ontdekken mensen deze sport. Het gaat er bij boulderen niet om hoe snel je een boulder (rotsblok) klimt, maar hoe moeilijk de boulder is. Des te kleiner en verder uit elkaar de grepen, des te moeilijker de boulder.

Respect the nature

Het NSKB heeft een duurzaam karakter. Zo wordt vegetarisch gegeten uit biologisch wegwerpservies en zijn de shirts gemaakt van biologisch katoen en bedrukt met milieuvriendelijke waterinkt. Meer informatie: nskb.climbing.nl

Auteur

Marc Jansen