Vadim Repin met virtuoos vioolwerk in De Oosterpoort

GRONINGEN

De Russische violist Vadim Repin komt maandag 3 oktober met zijn pianist Andrei Korobeinikov naar De Oosterpoort in Groningen. Repin presenteert een concertprogramma met virtuoze werken van Debussy, Prokofjev, Stravinsky en Tsjaikovski.

Vadim Repins roots liggen in Siberië, mijlenver verwijderd van de Europese concertzalen. Maar sinds hij in 1989 op 17-jarige leeftijd het Koningin Elisabeth Concours won, is Repin een wereldster. “Dit is simpelweg de meest volmaakte violist die ik ooit heb gehoord”, verklaarde dirigent Sir Yehudi Menuhin.

Wereldsterren

Dit concert maakt deel uit van de serie 'Wereldsterren' waarmee de absolute wereldtop van de klassieke muziekwereld naar Groningen wordt gehaald. Meer informatie en kaartverkoop: www.de-oosterpoort.nl

Auteur

Marc Jansen