Groninger première 'Chronic' in RKZbios

GRONINGEN

In de RKZbios in Groningen wordt zaterdag 24 en maandag 26 september de Amerikaanse film 'Chronic' vertoond. Deze film van Michael Franco was nooit eerder te zien in Groningen.

De film gaat over David (Tim Roth), een verpleger die met terminaal zieke patiënten werkt. Hij is nauwgezet, efficiënt en toegewijd en ontwikkelt een relatie met zijn patiënten die verder gaat dan de gewoonlijke wisselwerking tussen zorgverlener en patiënt. Hij heeft een intieme band met hen. Maar telkens wanneer een patiënt sterft moet David terugkeren naar de 'echte' wereld, die van de levenden. En in de echte wereld is David inefficiënt, vreemd en terughoudend. Gaandeweg wordt duidelijk dat David een zwaar verleden met zich meesleept, één van schuld en spijt. En stilaan wordt het gewicht van zijn verleden ondraaglijk. De film, Nederlands ondertiteld, begint zowel op zaterdag als op maandag om 20.30 uur. https://youtu.be/Ist-NDDw0iE

Auteur

Marc Jansen