Nieuwe ontwikkelingen handbalvereniging V&S

GRONINGEN

De positieve ontwikkelingen rond de Nederlandse handbaldames op de Olympische Spelen hebben bij handbalvereniging V&S in Groningen tot nieuwe impulsen geleid: een nieuwe trainer, een nieuwe hoofdsponsor, een nieuw herenteam en een actie om de Groninger jeugd kennis te laten maken met de handbalsport.

Menno Bentem is het komende seizoen de nieuwe trainer van de dames van V&S, die uitkomen in de landelijke tweede divisie en hun thuiswedstrijden op zondag spelen in sporthal Lewenborg. Bentem is de opvolger van Sandra van Bergen, die de V&S dames de afgelopen 5 jaar onder haar hoede had.

Menno Bentem

Menno Bentem is geen onbekende in de trainerswereld. Hij heeft eerder de heren, de landelijk dames A-jeugd en de dames van V&S getraind. Het afgelopen seizoen nam hij – in samenwerking met Sandra van Bergen- al veel trainingen van de dames voor zijn rekening. De ambitie is om het komende seizoen bij de eerste 5 te eindigen. Die ambitie wordt mede mogelijk gemaakt door de nieuwe hoofdsponsor Huize Maas in Groningen, waarmee V&S een 3-jarig contract heeft gesloten.

Herenteam

V&S wil de komende tijd voortborduren op de grote belangstelling voor de handbalsport. Zo is het komend seizoen - na een afwezigheid van 1 jaar- weer sprake van een stevig vernieuwd V&S herenteam.

Open training

Om de jeugd kennis te laten maken met de handbalsport verzorgt V&S tijdens de Nationale Sportweek, op woensdag 21 september van 17.00 tot 19.00 uur, een open training in sporthal Lewenborg. Deze open training met wedstrijdjes is bedoeld voor jongens en meisjes van 7 tot 12 jaar. De damesselectie van V&S  brengt de jongens en meisjes de kneepjes van het handbalspel bij.

Auteur

Marc Jansen