Korte workshops in weekends bij VRIJDAG

GRONINGEN

VRIJDAG presenteert dit cursusjaar een groot aantal korte workshops in het weekend. Het zijn vooral veel 1-daagse en enkele 2-daagse workshops voor volwassenen. Maar er zijn ook weekendworkshops voor kinderen. In Oktobermaand Kindermaand zelfs een met beeldende kunst, muziek én theater.

In het weekend van 24 en 25 september staan de eerste 2 weekendworkshop geprogrammeerd: 'Cement' en 'Zeefdrukken op stof'. De workshop 'Cement' wordt zaterdag 24 september gegeven door Wia van Dijk. Zowel beginnende als gevorderde beeldhouwers kunnen hierin aan de slag met onder meer samenstelling, werkwijze en textuur van cement. Minke de Groot geeft zaterdag 24 en zondag 25 september 'Zeefdrukken op stof'. Deelnemers bedrukken hun eigen meegebrachte stof.

Weekendworkshops 8 en 9 oktober

In het weekend van 8 en 9 oktober staan 11 workshops/ activiteiten gepland: 'Werken met Bladgoud', 'Keramiek draaien op schijf', 'Sieraden maken met vloeibaar rubber', 'Theater, beeldende kunst, muziek 4-12 jaar', 'Druksels à la Werkman', 'Combiworkhos fotografie/ zeefdruk/ houtsnede', 'Edelsmeden', 'Stilleven met acryl en olieverf', 'Boek vilten' (ouder en kind 6+), open werkplaatsen zelfstandig werken en spreekuur voor feedback op het werk. Zie www.bijvrijdag.nl/weekendworkshops voor een overzicht.

Auteur

Marc Jansen