Syrisch vluchtelingenkoor New Life presenteert videoclip 'Ik hou van jou'

GRONINGEN

Syrische vluchtelingen in de stad Groningen hebben samen met een aantal creatieve Groningers een videoclip gemaakt. De clip van het koor New Life gaat zondag 25 september in première in de synagoge van Groningen, in aanwezigheid van wethouder Mattias Gijsbertsen.

Om hun dankbaarheid aan de stad te laten zien en om een positief nieuw begin te maken, is een groep Syrische vluchtelingen vanuit hun opvanglocatie een koor begonnen dat op verschillende plaatsen in het Noorden optreedt. Hun repertoire bestaat uit liederen uit hun vaderland Syrië, maar ze brengen ook bekende Nederlandse liedjes ten gehore, zoals 'Ik hou van jou', een bekend Songfestivalliedje van Maribelle uit 1984. https://youtu.be/VMGuf1-O10o

Videoclip

Voor 'Ik hou van jou' is een videoclip gemaakt, samen met een blaasorkest samengesteld uit een aantal professionele muzikanten en met hulp van een groep betrokken creatieve Groningers. Na de première in Groningen gaat de videoclip van New Life online. Vervolgens maakt New Life een toer langs diverse opvanglocaties voor vluchtelingen in het Noorden.

Positieve boodschap over vluchtelingen

Koorlid Mohammad Abdel Raheem: "We komen allemaal uit Syrië. We kenden elkaar nog niet voordat we elkaar hier ontmoetten. We komen uit verschillende religies, zowel islam als christendom. Met het New Life-koor willen we het echte leven in Syrië laten zien. En we willen er een positieve boodschap over vluchtelingen mee brengen en het Nederlandse volk bedanken voor hun gastvrijheid. We zingen voor liefde, vrede en hoop. Nieuw leven is net begonnen voor iedereen." De première van de videoclip is om 15.00 uur. Entree: gratis.

Auteur

Marc Jansen