Kenniscafé Groningen: 'Topsport, voeding & doping'

GRONINGEN

'Topsport, voeding & doping'. Dat is thema van het Kenniscafé Groningen dat donderdag 22 september wordt gehouden in het Groninger Forum.

Levert het gebruik van sportvoeding, zoals sportdranken en energierepen, voordeel op? Hoe functioneel zijn voedingssupplementen echt en wat zijn de risico’s? En wat zijn vervuilde voedingssupplementen? Wat te denken van gendoping? De erfelijke aanleg bepaalt voor een belangrijk deel sportieve prestaties. Is het geen aantrekkelijk idee om in te grijpen in die erfelijke eigenschappen?

Alex van den Berg

Alex van den Berg spreek hierover met Hidde Haisma, hoogleraar farmaceutische genmodulatie aan de Rijksuniversiteit Groningen, Olivier de Hon van de Nationale Dopingautoriteit, Hans de Vries, sportarts bij het Sport Medisch Adviescentrum in Groningen en FC Groningen, en oud-topschaatser en topcoach Gerard Kemkers. Het Kenniscafé, dat is georganiseerd door Studium Generale Groningen in samenwerking met Science LinX en het Groninger Forum, begint om 16.30 uur.

Auteur

Marc Jansen