Luistertafel in UMCG in Week tegen de Eenzaamheid

GRONINGEN

Sensoor staat in de Week tegen de Eenzaamheid een ochtend - woensdag 28 september van 09.30 tot 13.00 uur - met een luistertafel in de entreehal van het UMCG.

Sensoor zet zich in voor de strijd tegen eenzaamheid en doorbreking van het taboe rondom eenzaamheid door op alle dagen van het jaar dag en nacht anoniem een luisterend oor te bieden aan iedereen die daar behoefte aan heeft. Jaarlijks voeren de vrijwilligers van Sensoor ongeveer 85.000 gesprekken over het thema eenzaamheid. “Sensoor kan eenzaamheid niet oplossen, wel verzachten”, weet directeur Willemieke Ottevanger.

Week tegen de Eenzaamheid

In Week tegen de Eenzaamheid biedt Sensoor op een ludieke manier een luisterend oor. Men kan ervaren hoe het is om écht gehoord te worden. En hoe écht luisteren naar elkaar eenzaamheid kan verzachten en soms zelf kan voorkomen. Vrijwilligers van Sensoor bieden een luisterend oor aan iedereen in de entreehal van het UMCG in Groningen. Iedereen is van harte welkom om aan te schuiven voor een goed gesprek.

Auteur

Marc Jansen