Paddepoel Energiek viert feest op Burendag

GRONINGEN

Bewonersinitiatief Paddepoel Energiek uit Groningen geeft op Burendag (zaterdag 24 september) een feestje in de Bisschop Bekkersschool in Groningen. Thema is: 'Energie en besparing'.

Directe aanleiding voor het feestje is een nieuwe rijkssubsidie: sinds 15 september kunnen huiseigenaren 20 % korting krijgen wanneer zij 2 isolatiemaatregelen tegelijk laten uitvoeren. Op het buurtfeest wordt een 'subsidiedesk' ingericht. Bezoekers kunnen hier de eventueel te nemen maatregelen  laten doorrekenen.

Verwarming van de toekomst

Daarnaast is er aandacht voor de verwarming van de toekomst: bezoekers kunnen het demonstratiemodel van een hybride warmtepomp bezichtigen, speciaal voor het feest uitgeleend door de fabrikant. Verder vertellen wijkbewoners iets over hun ervaring met energiebesparing, komt Grunneger Power buurten over collectieve opwek en zonnepanelen voor huurders en wordt het laatste nieuws over de EAZ-wijkwindmolen wereldkundig gemaakt. De organisatoren zorgen voor koffie, thee en fris. Ook is biologisch suikerbrood verkrijgbaar. Het feest duurt van 14.00 tot 17.00 uur. Meer informatie/ aanmelden: www.paddepoelenergiek.nl

Auteur

Marc Jansen