Sponsorloop De Tamarisk voor school in Ghana

GRONINGEN

Basisschool De Tamarisk uit Groningen heeft voor vrijdag 23 september een sponsorloop georganiseerd. De opbrengst van deze loop komt ten goede aan Aid Ghana.

Tijdens de, mede in het kader van de Nationale Sportweek georganiseerde, sponsorloop proberen de 215 leerlingen in 45 minuten zo'n groot mogelijke afstand af te leggen in het Sterrebos. Daarbij gesponsord en aangemoedigd door familie en bekenden. De sponsorloop begint om 11.15 uur.

School in Accra

Aid Ghana is een stichting die een school bouwt in een sloppenwijk van Accra, de hoofdstad van Ghana. De Tamarisk zegde haar steun toe na met dit project in aanraking te zijn gekomen via uit Ghana afkomstige ouders van leerlingen. Als dank voor deze steun wil Aid Ghana de school in Accra 'De Tamarisk' noemen. Het is bovendien de bedoeling dat beide scholen gaan samenwerken, waarbij leerlingen over en weer (in het Engels) met elkaar gaan communiceren. "Zo willen we onze leerlingen ook daadwerkelijk betrokken laten zijn bij maatschappelijke wereldproblemen", stelt De Tamarisk.

Meubilair en schoolspullen

Voor de zomervakantie heeft De Tamarisk al een container met meubilair en schoolspullen richting Accra verzonden. Maar om het schoolgebouw in Accra af te kunnen bouwen is nu vooral geld nodig. De benedenverdieping van de school is bijna klaar. Of er voldoende financiële middelen zijn om de bovenverdieping te realiseren, is momenteel echter de vraag. Vandaar de inspanning van De Tamarisk

Auteur

Marc Jansen