4000 wandelaars oogsten radijsjes aan Groninger Florakade

GRONINGEN

De Tocht om de Noord doet zaterdag 24 september Groningen aan.

Ongeveer 4000 wandelaars lopen de tocht, die dit jaar ‘proeven’ als thema heeft. Een thema waarmee Landschapsbeheer Groningen wel uit de voeten kon. Deze Tocht om de Noord-partner verzorgt een pitstop aan de Florakade voor de wandelaars. De wandelaars kunnen er zelf een radijsje oogsten als versnapering en vers geperst appelsap drinken. De paar duizend radijsjes groeien in moestuinbakken bij Toentje, de moestuin voor Voedselbank Stad Groningen. Deze bakken worden 24 september naar de Florakade verplaatst.

Eetbare Stad Groningen

Groningen kent inmiddels zo’n 70 buurtmoestuin-initiatieven en wordt omsloten door Lekker Landschap-routes. Met het ter plekke oogsten van de radijsjes vragen de gemeente Groningen, Natuur en Milieufederatie en Landschapsbeheer Groningen aandacht voor deze initiatieven.

Auteur

Marc Jansen