Open dag wijkcentrum Floreshuis in Groningen

GRONINGEN

Het nieuwe Floreshuis in de Korrewegwijk in Groningen wordt 24 september officieel geopend. Dat gebeurt tijdens een open dag; 11.00 - 15.00 uur.

Het nieuwe, opvallende gebouw heeft een centrale plek in de wijk. Het Floreshuis is in opdracht van Lefier gebouwd door aannemer Rottinghuis. Miranda ten Cate, manager gebiedsteam Korrewegwijk Lefier: “Het heeft even geduurd, maar nu staat er een prachtig gebouw.”

Activiteiten voor buurtbewoners

Het gebouw biedt allerlei activiteiten voor buurtbewoners (Korrewegwijk/ Indische Buurt), zoals schilderen, zingen, en sport en spel, en herbergt een ruimte waar jongeren elkaar ontmoeten. Ook wordt er dagelijks gekookt door vrijwilligers uit de wijk en 4 avonden per week worden maaltijden gekookt door studenten van L’eetudié van het Alfa-college. Ten Cate: “Voor en door bewoners van de Korrewegwijk. Sterker nog: met zo’n geweldig aanbod is het vast een interessante plek voor inwoners van de hele stad.”

Hét huis van de wijk

Locatiemanager Gijs Jansen van het Floreshuis: “We willen dat dit hét huis van de wijk wordt. De plek waar wijkbewoners hun ideeën delen, die wij vervolgens helpen uitvoeren.” Verschillende instanties hebben hun intrek genomen in het gebouw: een consultatiebureau, het Wij team, de belastingwinkel, Stichting Somalisch Groningen en nog veel meer stichtingen en verenigingen. Daarnaast heeft het Floreshuis 8 zalen die worden verhuurd voor bijvoorbeeld vergaderingen, een feestje of andere activiteiten.

Opening

Het Floreshuis wordt op zaterdag 24 september om 11.00 uur geopend door het bestuur van Stichting Floreshuis en Pieter Witzenburg, directeur Vastgoed van Lefier. De officiële handeling wordt om 12.30 uur verricht door wethouder Roeland van der Schaaf van de gemeente Groningen.

Auteur

Marc Jansen