TakeRoot presents: Doug Seegers in De Spieghel

GRONINGEN

Doug Seegers, onlangs nog te zien op TakeRoot, geeft woensdag 9 november een concert in De Spieghel in Groningen.

Countryzanger Doug Seegers zwierf in de herfst van 2013 als dakloze straatmuzikant door de straten van Nashville. Tot hij werd ontdekt door de Zweedse countryster Jill Johnson en haar televisieteam, die een reportage over Nashville maakten. Zij stelde hem in staat het nummer ‘Going Down To The River’ op te nemen in de studio The Cabin. En nadat de documentaire werd uitgezonden, gingen de Zweden uit hun dak en steeg het lied naar de top van de Zweedse hitlijsten. Vervolgens mocht Doug Seegers een compleet album maken met de band van Emmylou Harris en toerde hij uitgebreid door Zweden. Hierop brak de countryzanger ook door in eigen land. En dit jaar verscheen zijn plaat ‘Walking On The Edge Of The World’. Kaarten (à 10 euro) zijn verkrijgbaar bij De Oosterpoort en Plato Groningen, en via de-oosterpoort.nl en ticketmaster.nl.

Auteur

Marc Jansen