Popronde Groningen: meer dan 30 acts op 22 locaties

GRONINGEN

22 locaties in de Groninger binnenstad vormen donderdag 6 oktober het decor voor Popronde Groningen.

De Popronde is hét reizende muziekfestival van Nederland. Sinds donderdag 15 september reizen 138 voor de Popronde geselecteerde singer-songwriters, rappers, rockers en producers langs 40 steden door het hele land; tot en met zaterdag 26 november. Elke donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag vindt in 4 verschillende steden een Popronde plaats, met elk een unieke programmering.

Podia in Groningen

In Groningen fungeren naast café’s en (pop)podia een biologisch veganistisch saladebar (De Herbivoor), een brouwerij (Brouwerij Martinus), een kledingwinkel (Men at Work), een kapperszaak (Kinki Kappers), een metalcafé (De Witte Wolf), een Ierse Pub (O'Ceallaigh) en een danceclub (Subsonic) als podia.

Line-up

De line-up in Groningen bestaat uit 45ACIDBABIES, AAPNOOTMIES, Abdomen, AVI ON FIRE, BAPTIST, BARTEK, Batobe, Dusty, GOLD, Het Universumpje, Jeangu Macrooy, Jo Goes Hunting, Karawane, Mevrouw Tamara, Money & The Man, MOOON, Nachtschade, Orange Maplewood, PYN, Radio Eliza, Rilan & the Bombardiers, Rosemary & Garlic, Ruud Fieten, Southbound, Storksky, The Grand East, The MOTTO, The Yukon Club, Tolls, Torii, Victim Victim en Woof Woof Ridicule. Het programma van Popronde Groningen begint om 20.30 uur.  In Vera barst om 00.30 uur een afterparty los met Bartek.

Auteur

Marc Jansen