Hans-Peter Feldmann in Galerie Block C in Groningen

GRONINGEN

Kunstruimte Galerie Block C in Groningen toont in samenwerking met David Stroband van 1 oktober tot en met 6 november een multimediale installatie van Hans-Peter Feldmann.

Hans-Peter Feldmann (1941, Hilden) woont en werkt in Düsseldorf. Zijn werk geniet internationale bekendheid. Hij geldt als een invloedrijk kunstenaar. Feldmanns werk is niet aan een medium gebonden en ontstaat vanuit steeds vernieuwende concepten. Zijn beelden lijken op het eerste gezicht alledaags, ‘droog’. Nadere beschouwing legt de gelaagdheid bloot. Feldmanns werk is al geruime tijd niet meer in Nederland gepresenteerd, terwijl hij in het buitenland volop in de belangstelling staat. Feldmann heeft dit jaar, ter gelegenheid van zijn 75ste verjaardag, tentoonstellingen in Parijs, Berlijn, New York én Groningen. De expositie wordt 1 oktober om 14.00 uur geopend. Dit gebeurt in aanwezigheid van de kunstenaar.

Auteur

Marc Jansen