Lustrumeditie Horecabeurs Noord Nederland

GRONINGEN

In de Martinikerk in Groningen wordt maandag 3 oktober de lustrumeditie gehouden van de Horecabeurs Noord Nederland. Thema is: 'De kracht van het ambacht'.

Ruim 60 standhouders laten bezoekers van deze beurs kennismaken met nieuwe producten en diensten voor de horeca. Verder staan een biertapwedstrijd, barista-workshops, de Noord-Nederlandse Barista Kampioenschappen en de kookwedstrijd Klaar Af Kook op het programma.

Geschiedenis jenever

Op de Cocktail Plaza & Spirits geeft Hooghoudt presentaties over de geschiedenis van jenever in de horeca. Tevens presenteert Hooghoudt destilleerderij, onder leiding van smaakmakers Lennart Deddens, Peter Torenbosch en Laurens Speek, de onderdelen Perfect Serves en Cocktails. Lijfering Drankengroothandel richt in het koor van de kerk een Bier Plaza, met een grote variatie aan speciaalbieren, in. Smakelijke eters, notoire drinkers en onbezonnen levensgenieters kunnen tijdens de beurs hun lich laten schijnen in 'View from the grave'. Een project van Olga Wiese.

Trots

Organisator Joris van Berkel is trots op het 5-jarig bestaan van zijn beurs. “De Horecabeurs Noord Nederland is echt aan het groeien, dat is te merken aan de oplopende bezoekersaantallen van voorgaande jaren maar ook aan de reacties van deze bezoekers en standhouders. We zijn ontzettend blij met de beurs zoals hij is, maar we willen blijven groeien en verbeteren.” De beurs duurt van 12.00 tot 20.00 uur. Entree: 7,50 euro. Wie de kaarten voor 30 september 23.00 uur bestelt op www.hbnn.nl, krijg gratis entree.

Auteur

Marc Jansen