Nederlandse Bachvereniging met 'Vier jaargetijden' in De Oosterpoort

GRONINGEN

De Nederlandse Bachvereniging presenteert zondag 2 oktober in De Oosterpoort in Groningen een barokprogramma met Vivaldi's Vier jaargetijden, Bachs Derde Brandenburgs Concert en Bachs Concert voor twee violen.

De Nederlandse Bachvereniging werd in 1921 opgericht om Bachs Matthäus-Passion uit te voeren in de Grote Kerk in Naarden. Sindsdien groeide het gezelschap uit tot een toonaangevend ensemble met een flexibele kern. Met innovatieve programmakeuzes en gedegen onderzoek werpt artistiek leider Jos van Veldhoven telkens weer nieuw licht op het werk van Bach en tijdgenoten.

Shunske Sato

Shunske Sato soleert in Vivaldi's Vier jaargetijden. Hij kijkt reikhalzend uit naar het concert: “Vivaldi’s Lente zit in ieders mobieltje als ringtone.” “Ik doe alles om een goed verhaal te vertellen. Als noten een blaffende hond uitdrukken, moet het ook als een blaffende hond klinken. Als Vivaldi dronkenlappen ten tonele voert, laat het dan maar een ongeorganiseerde bende worden en durf buiten je artistieke grenzen te treden. Dat lijkt misschien iets bijzonders, maar het behoort tot de esthetiek van Bachs tijd.” Aanvang: 20.15 uur. Meer informatie/ kaartverkoop: www.de-oosterpoort.nl.

Auteur

Marc Jansen