4 Mijl-deelnemers live te volgen met app

GRONINGEN

De 4 Mijl van Groningen, die zondag 9 oktober voor de dertigste keer plaatsvindt, heeft een gloednieuwe app waarmee het mogelijk is deelnemers live te volgen op weg naar de finish.

Met zogeheten ‘Live-tracking’ zijn alle deelnemers te volgen op basis van hun startnummers. Na de start is de loper live te zien op het interactieve parcours en wordt een verwachte aankomsttijd vermeld. Deze functionaliteit is voor alle deelnemers en wordt automatisch geactiveerd.

Persoonlijke looproute

Op het hoofdscherm van de app is tevens de vertrouwde 2 minuten durende interactieve animatievideo te vinden. Deze video licht, na het invoeren van het startnummer, de route naar de start en na de finish toe. Daarnaast bevat de app alle praktische informatie over parcours, nieuws, borrellocaties en het goede doel Groningen Geeft Thuis. De populaire selfie-tool is voorzien van nieuwe frames. In aanloop naar 9 oktober worden meer functionaliteiten toegevoegd.

Persoonlijk startnummer

Nieuw bij deze jubileumeditie is het persoonlijk startnummer mét voornaam van de deelnemers. Door de voornaam toe te voegen aan het startnummer wordt het voor supporters langs het parcours gemakkelijker hen aan te moedigen. Nadat deelnemers gefinisht zijn kunnen zij direct hun medaille laten graveren met hun naam en eindtijd. Op het startnummer zit een icoontje dat aangeeft of deelnemers dit vooraf hebben besteld bij inschrijving. Is het vooraf niet besteld, dan kan het alsnog ter plaatse - op de Westerhaven - gerealiseerd worden. Meer informatie: www.4mijl.nl/app

Auteur

Marc Jansen