Lancering wandelroute langs Hunze tijdens Tocht om de Noord

GRONINGEN

Landschapsbeheer Groningen, Het Groninger Landschap en De Verhalen van Groningen hebben de wandelroute 'In het spoor van de Hunze' gelanceerd.

Deze route is gebaseerd op de route van de editie 2016 van het wandelfestival Tocht om de Noord. De route loopt verticaal door het landschap van Groningen, van het Zuidlaardermeer tot aan Zoutkamp.

In het spoor van de Hunze

De wandelroute is verdeeld in 2 delen van ongeveer 40 kilometer. Deel 1 loopt van het Zuidlaardermeer tot aan Zernike, deel 2 van Zernike tot aan Zoutkamp. De wandeling volgt grotendeels de oude loop van rivier de Hunze, die al meer dan 100.000 jaar deel uitmaakt van het Groninger landschap.

Lancering

De wandelroute is zondag 25 september bij de finish door directeur Jacqueline de Milliano van Landschapsbeheer Groningen en directeur Marco Glastra van Het Groninger Landschap uitgereikt aan Tocht om de Noord-organisator Peter Velthuis. De route is vanaf woensdag 28 september verkrijgbaar als folder bij de toeristische punten in de provincie en vanaf nu digitaal via de Groningen Routes App. De app is gratis te downloaden op www.toerisme.groningen.nl/apps.

Auteur

Marc Jansen