Oogstmarkt op terrein Landschapsbeheer Groningen

HOOGKERK

Op het terrein van Landschapsbeheer Groningen in Hookerk wordt zaterdag 1 oktober een oogstmarkt gehouden. Hiermee wordt het project 'Groene knopen, Rode draden' afgesloten.

'Groene knopen, Rode draden' is een project van Landschapsbeheer Groningen, Friesland en Drenthe dat werkt aan versterking van de biodiversiteit in de bebouwde omgeving. Binnen het project zijn de afgelopen 4 jaar 85 buurtboomgaarden en tal van bessenstruiken aangeplant. Vrijwilligers zijn opgeleid om deze groene knopen en rode draden te beheren en te onderhouden. In veel dorpen zijn scholen, zorg-instellingen en dorpsverenigingen bij het project betrokken en zijn activiteiten opgezet tussen en onder de fruitbomen.

Oogstmarkt

De oogstmarkt wordt om 13.00 uur geopend door directeur Jacqueline de Milliano van Lanschapsbeheer Groningen. Op het programma staan workshops, demonstraties, een perenlezing en de bekendmaking van de winnaars van de prijsvraag ‘Onze boomgaard is goud waard!’.

Auteur

Marc Jansen