Groninger Waddendag in binnenstad van Groningen

GRONINGEN

De Hoge en Kleine der A, de Reitemakersrijge en de Museumstraat in de Groninger binnenstad zijn maandag 3 oktober tussen 12.00 en 18.00 uur toneel van de Groninger Waddendag.

Tijdens deze Groninger Waddendag zal een aantal (vissers)schepen, waaronder de ZK4, de Gebroeders Luden en schip Emma van het Noordelijk Scheepvaartmuseum aanmeren aan de Kleine der A. Bezoekers krijgen de gelegenheid om de boten te bekijken en 1 boot wordt zelfs ingericht als podium.

Zeevruchten

Verder worden de heerlijkste ‘zeevruchten’ en streekproducten uit het Noord-Groningse kustgebied geserveerd, klinkt vanaf 4 plekken zeer uiteenlopende muziek  en staan allerhande activiteiten geprogrammeerd. Zo worden garnalen gepeld, wordt vers gevangen paling gerookt en kan virtueel worden gezwommen met een zeehond.

Groninger markt

De Verhalen van Groningen neemt bezoekers mee door de geschiedenis van de Groninger markt. De hele maand oktober is op marktdagen op de Vismarkt een expositie te zien over deze geschiedenis. Maandag 3 oktober is voor de Vismarkt een extra marktdag. Ook het Noordelijk Scheepvaartmuseum is speciaal voor deze gelegenheid geopend op maandag.

Stad vanaf het water

Bezoekers hebben bovendien de kan de stad vanaf het water te verkennen; met de SUB Experience (staand op een surfplank met een peddel) of met een tochtje door de Groninger diepen met een snelle rubberboot (RIBvaren) of het schip Emma.

Auteur

Marc Jansen