Inloopspreekuur ‘Leesproblemen door slechtziendheid’ bij Vegro

GRONINGEN

Koninklijke Visio houdt woensdag 5 oktober bij Vegro aan de Griffeweg in Groningen een inloopspreekuur met het thema ‘Leesproblemen door slechtziendheid’.

Aan leesproblemen merken de meeste mensen dat hun ogen minder goed functioneren dan voorheen. Een bezoek aan het inloopspreekuur van Visio, expertisecentrum voor slechtziende en blinde mensen, is aan te raden wanneer een leesbril en een extra lamp niet meer voldoende zijn om nog goed te lezen.

Leeshulpmiddel

Loepen, vergrotingsapparaten, computer, tablet, e-reader of voorleesapparaten hebben allemaal hun voor- en nadelen. Computer en vooral de tablet blijken voor veel slechtziende mensen zeer geschikt om nog prettig te kunnen lezen. Visio helpt het juiste leeshulpmiddel te kiezen. Het inloopspreekuur duurt van 09.30 tot 13.30 uur.

Auteur

Marc Jansen