Lezing Frans Kerver over basisinkomen

GRONINGEN

Frans Kerver geeft dinsdag 4 oktober een lezing in het Humanistisch Centrum in zijn woonplaats Groningen. De lezing is getiteld: 'Leven met een basisinkomen'.

Frans Kerver, tekstschrijver en eigenaar van kwekerij Tuin in de Stad , is de eerste Nederlander die als experiment een jaar lang een basisinkomen kreeg van 1000 euro per maand. Inmiddels is het project afgelopen en is Kerver een hele ervaring rijker. Hij heeft een schat aan informatie opgedaan die hij graag deelt met anderen. Frans Kerver vertelt in het Humanistisch Centrum wat een basisinkomen is, hoe het project tot stand gekomen is, wat de gevolgen van een basisinkomen zijn voor mens en maatschappij en welke ontwikkelingen er binnen en buiten Nederland zijn. De lezing duurt van 20.00 tot 22.00 uur.

Auteur

Marc Jansen