Schatten van ouderen gezocht voor Kinderboekenweek

GRONINGEN

'Een schat van een oma/ opa'. Dat is de titel van een activiteit van het Groninger Forum in de Kinderboekenweek, die dit jaar van 5 tot en met 16 oktober plaatsvindt. Thema van de Kinderboekenweek is: 'Oma's en opa's voor altijd jong'.

'Een schat van een oma/ opa' vindt plaats op 6 locaties van het Groninger Forum. Kinderen gaan in groepjes 3 keer als schatzoeker ‘op visite’ bij een oudere. Aan de hand van voorwerpen wordt een gesprek gevoerd over de jeugd van de oudere. Al pratend vinden ze een schat aan verhalen.

Ontmoeting creëren

Deze activiteit is bedacht en geïnitieerd door Karlijn Benthem van het theatergezelschap Het Houten Huis en schrijfster (voor onder meer Sesamstraat) Floortje Schoevaart, in samenwerking met het Groninger Forum. Doel is een ontmoeting tussen oude en jonge mensen te creëren, kinderen te laten nadenken over de kindertijd van een andere generatie en deze te vergelijken met hun eigen leven.

Programma

De 90 minuten durende activiteit vindt donderdag 6 oktober plaats op de locatie Selwerd van het Groninger Forum (14.30 uur). Vervolgens doet deze activiteit de locaties Vinkhuizen (vrijdag 7 oktober 15.00 uur), Lewenborg (maandag 10 oktober 14.30 uur), De Wijert (dinsdag 11 oktober 15.30 uur, Hoogkerk (woensdag 12 oktober 14.30 uur) en Beijum (donderdag 13 oktober 15.30 uur) aan. Het Houten Huis zoekt overigens nog ouderen (65+) die het leuk vinden om iets over hun jeugd te vertellen. Belangstellenden kunnen zich aanmelden bij karlijn@hethoutenhuis.org

Auteur

Marc Jansen