In gesprek met Gerard Kemkers tijdens Gezondheid&Co

GRONINGEN

Gerard Kemkers is een van de meest succesvolle schaatscoaches van Nederland ooit. Hij behaalde zelf Olympisch schaatssucces in 1988 door op de 5000 meter de bronzen medaille te veroveren. Op het podium van Health i Port tijdens Gezondheid&Co, van vrijdag 30 september tot en met zondag 2 oktober in MartiniPlaza in Groningen, gaat hij in gesprek met bezoekers.

Kemkers zoomt in op de bredere rol van de sportcoach bij de jeugd. Ook de plannen van FC Groningen voor de breedtesport en vitaliteit in het nieuw te realiseren TopsportZorgCentrum, een medisch centrum voor top- en breedtesport, passeren de revue. Natuurlijk deelt hij eveneens zijn ervaringen over het coachen en opleiden van de beste schaatsers ter wereld.

Health i Port

Health i Port speelt een prominente rol op het evenement. Niet alleen met de komst van Gerard Kemkers, maar met tal van opvallende activiteiten. De rugsponsor van FC Groningen heeft de ambitie om samen met andere spelers Noord-Nederland tot de gezondste regio van ons land te maken. Health i Port gaat over vitaliteit en gezondheid, over topsport, maar ook over sport in de breedte. Van de enthousiaste hardloper die ’s avonds een ‘rondje stad’ doet, tot spelen voor een uitverkochte Euroborg en alles wat daar tussenin zit.

Nieuw: Gezondheid&Co

Health i Port is één van de partners van Gezondheid&Co, het nieuwe gezondheidsevenement van Noord-Nederland. Gezondheid&Co representeert vijf thema’s: smaak, fit, zorg, leef! en comfort. Het evenement werkt samen met honderd specialisten in het gezondheidsdomein, komt met ruim 75 colleges, 25 sportclinics zonder zweet en presenteert in het Proeflokaal 40 verschillende recepten die je zelf mag maken én proeven. In gesprek met Gerard Kemkers Zaterdag 1 oktober: 13.00 uur + 14.00 uur Zondag 2 oktober: 12.00 uur + 13.00 uur Locatie: Health i Port podium, nummer 37 www.gezondheidenco-event.nl

Auteur

Marc Jansen