ACLO zoekt 'Het Gezondste Studentenhuis van Groningen'

GRONINGEN

De ACLO gaat dit studiejaar op zoek naar ‘Het Gezondste Studentenhuis van Groningen’. De wedstrijd bestaat uit 4 challenges met de thema’s bewegen, sport, voeding en mental health. De uiteindelijke winnaars worden beloond met een maaltijdbox voor een maand.

De ACLO, studentensportorganisatie van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) en de Hanzehogeschool Groningen, loopt met de wedstrijd voorop in Nederland.

Gezonde vibe

Voorzitter Victor Koster: “De focus van de ACLO ligt sinds 2 jaar actief op Healthy Ageing. We bieden niet alleen sportactiviteiten aan, maar we stimuleren studenten ook om gezond(er) te leven. Bijvoorbeeld door Healthweeks te organiseren en events zoals de Less Stress Challenge tijdens tentamenweken en de January Health Challenge. Met ‘Het Gezondste Studentenhuis van Groningen’ willen we de gezonde vibe naar een nog hoger niveau tillen en nog meer studenten bereiken.”

VIP-Healthcheck

De aftrap is tijdens de ACLO-Healthweek in november. Deelnemers doen zowel dan als in de Healthweek in februari mee aan een laagdrempelige VIP-Healthcheck, bestaande uit een fysieke test en een vragenlijst over leefstijl en gezondheid. Na de check beginnen de challenges: in 4 maanden tijd worden er 4 afgewerkt, met de thema’s bewegen, sport, voeding en mental health. Op het programma staat bijvoorbeeld een cook-off tussen de studenten(huizen) en een sportieve strijd bij het ACLO-Sportcentrum.

Mini-challenges

Een jury kiest de winnaars van de 4 grote challenges, waaraan prijzen zijn gekoppeld zoals een kookworkshop en tickets voor een sportevenement. Iedere maand worden ook mini-challenges op de Facebookpagina ‘Het Gezondste Studentenhuis van Groningen’ geplaatst. De deelnemers kunnen daarmee extra punten verdienen. Het huis dat aan het einde van de streep de meeste punten heeft binnengesleept, krijgt een maand lang een maaltijdbox cadeau.

Gezondste studentenstad

De ACLO hoopt ook studenten te bereiken die niet meedoen aan de wedstrijd. Koster: “Heel veel studenten willen meer informatie over gezondheid maar zijn tegelijkertijd erg druk. We delen via Facebook simpele tips, mini-challenges en recepten, waar heel studerend Groningen van kan profiteren. Zo hopen wij van Groningen de gezondste studentenstad van Nederland te maken.” Studentenhuizen die mee willen doen aan de wedstrijd, kunnen voor 1 november een bericht sturen naar gezondstestudentenhuis@gmail.com (adres, namen, leeftijden en studie benoemen). 

Auteur

Marc Jansen