Esther Scheldwacht met 'Helga Maria Baumgarten' in Grand Theatre

GRONINGEN

Esther Scheldwacht staat woensdag 5 oktober met haar solovoorstelling 'Helga Maria Baumgarten' in het Grand Theatre in Groningen.

Esther Scheldwacht speelde in 2014 een verpleegster in de voorstelling Bossen van het Ro Theater. Een klein, onopvallend personage dat oorspronkelijk niet in het stuk van schrijver Wajdi Mouawad voorkwam, maar door Esther Scheldwacht zelf werd gecreëerd. De verpleegster begon haar gaandeweg zo te intrigeren dat ze over haar een voorstelling wilde maken.

Helga Maria Baumgarten

'Helga Maria Baumgarten' vertelt het verhaal over het zwijgzame leven van een verzorgster in een psychiatrische kliniek en haar verborgen verleden. In een absurdistische confrontatie tussen actrice Esther Scheldwacht en haar personage ontrafelt zich de levensgeschiedenis van deze bijzondere vrouw. Een tragikomische voorstelling over eenzaamheid, de kracht van introversie en een pleidooi voor de onopvallende mens. Aanvang: 20.30 uur. Kaartverkoop: de-oosterpoort.nl.

Auteur

Marc Jansen