Lezing over Groningse kruistochten en bedevaarten

GRONINGEN

Remi van Schaik geeft donderdag 6 oktober in de Remonstrantse kerk in Groningen een lezing over Groningse kruistochten en bedevaarten.

Pelgrimstochten lijken steeds populairder te worden. Waar het vroeger bij een bedevaart vooral om de bestemming zelf ging, ondernemen veel mensen tegenwoordig een pelgrimstocht om de reis er naartoe te ervaren. In de tijd waarin mindfulness en meditatie steeds populairder worden, voelen steeds meer mensen de behoefte om een poosje afstand te nemen van hun hectische bestaan. En wandelen daarom naar bijvoorbeeld Santiago de Compostella. In deze lezing vertelt historicus Remi van Schaik over de geschiedenis van kruistochten en bedevaarten en dan met name over Groningers die deelnamen aan deze tochten.

Remi van Schaik

Remi van Schaik studeerde Geschiedenis aan de Katholieke Universiteit Nijmegen en de Universiteit Gent en was docent Middeleeuwse Geschiedenis en Handschriftenkunde aan de Rijksuniversiteit Groningen. Zijn onderzoeksveld beslaat de sociaal-economische en socio-religieuze geschiedenis in het bijzonder.

Kaartverkoop

De lezing, die is georganiseerd door Stichting Kunst in Zicht, duurt van 19.30 tot 21.30 uur. Kaarten (à € 12,50) kunnen telefonisch, per e-mail of via de website worden besteld bij Stichting Kunst in Zicht: 050-318 86 51, info@kunstinzichtgroningen.nl, www.kunstinzichtgroningen.nl. Kaarten zijn in de voorverkoop ook verkrijgbaar bij Boekhandel Van der Velde.

Auteur

Marc Jansen