'Cori spezzati!' in Lutherse kerk in Groningen

GRONINGEN

Collegium Vocale Fyslân staat zaterdag 8 oktober met het programma 'Cori spezzati!' in de Lutherse kerk in Groningen.

De term 'Cori Spezzati' betekent letterlijk: koren met ruimte ertussen. In de praktijk betekent het dat 2 of meer koren op verschillende plekken in de ruimte opgesteld staan en muziek uitvoeren die speciaal voor zo’n opstelling is geschreven. De Vlaamse componist Willaert wordt als grondlegger van deze muziekstijl beschouwd. Een bekende leerling van hem was Giovanni Gabrieli.

Collegium Vocale Fryslân

3 koren die onder de vlag van Collegium Vocale Fryslân zingen - een groot projectkoor, een sextet en een nieuw mannenensemble - gaan deze muziek uitvoeren. David van Laar neemt de altus-partij voor zijn rekening. De begeleiding is in handen van het barokorkest van het Luthers Bach Ensemble.

Programma

Giovanni Gabrieli staat met 1 composities op het Cori Spezzati-programma: ‘Gloria’, ‘Hodie completi sunt’, ‘Magnificat à 14’ en ‘In ecclesiis’. Daarnaast is gekozen voor werken van Purcell, Morley en Tallis. Aanvang: 15.30 uur. Entree: € 15 in de voorverkoop via info@svlk.nl. De opbrengst van het concert gaat volledig naar het nieuwe orgel van de Lutherse kerk.

Auteur

Marc Jansen