Première Alan Ayckbourns 'Verwarringen' in VRIJDAG Theater

GRONINGEN

In het VRIJDAG Theater in Groningen gaat zaterdag 8 oktober de voorstelling 'Verwarringen' van theatergroep Raamwerk in première.

'Verwarringen' is geschreven door Alan Ayckbourn. De voorstellingen bestaat uit 5 stukken die je zowel elk op zich als in verschillende samenstellingen kunt spelen. Theatergroep Raamwerk speelt 4 van deze verhalen. Het is een reeks momentopnames van geobsedeerde, tragische en eenzame personages, min of meer met elkaar verbonden. Het eerste verhaal bestaat uit 5 monologen van personages die weg willen of dat overwegen. Daaropvolgend 2 door elkaar lopende verhalen van het echtpaar Lucy en Harry. Lucy is al weken alleen thuis met de kinderen, wanneer zij bezoek krijgt van de buren, Rosemary en Terry, naar aanleiding van een telefoontje van Harry. Lucy is niet te bereiken. Ze let niet zo op gebel. Hoe reageren de buren? Harry is in de bar van een hotel en probeert tevergeefs verbinding te krijgen met zijn vrouw. Met zijn avances naar bar-genote Paula lijkt hij meer succes te hebben. Na de pauze volgt het verhaal van Polly en Martin. Polly is alleen op vakantie geweest. Nu wil zij gezellig uit eten met haar man Martin. De aanwezigheid in het restaurant van meneer Pearce, Martins baas, en diens vrouw gooit echter roet in het eten. Van de weeromstuit gooit Polly de knuppel in het hoenderhok, waardoor Martin open kaart moet spelen. Ondertussen slijpen mevrouw en meneer Pearce de messen. Wie krijgt wat op z’n bordje?

Theatergroep Raamwerk

Theatergroep Raamwerk is een theatergroep uit de stad Groningen die sinds 2005 theatervoorstellingen maakt in de kleinere theaters in Groningen en Drenthe. Dit onder leiding van Hanneke van der Molen, regisseur amateurtheater en toneeldocent bij VRIJDAG en op verschillende basisscholen. Theatergroep Raamwerk speelt de verschillende rollen met 5 spelers, waardoor zij tijdens het spelen van rol moeten verwisselen. De spelers zijn: Laura Dekker, Tisa Huisman, Dennis Mulder, Marieke Spannenberg, Vera Verhagen. Aanvang: 20.30 uur. Entree: € 10. Stadjerspashouders krijgen 5 euro korting.

Auteur

Marc Jansen