Culturele Zondag met Annegreet van Bergen

GRONINGEN

Journalist Annegreet van Bergen is zondag 9 oktober te gast in de Culturele Zondag in de kerk van Leegkerk. Ze vertelt over haar boek 'Gouden Jaren'.

Annegreet van Bergen (1954) is econoom en werkt sinds 1982 als journalist. Ze schreef voor de Volkskrant en Elsevier. In 2000 verscheen haar bestseller 'De lessen van burnout', waarin ze haar persoonlijke ervaringen combineert met praktische adviezen. In 2010 publiceerde ze 'Mijn moeder wilde dood'. Van het boek 'Gouden jaren', dat in augustus 2014 verscheen, zijn inmiddels meer dan 200.000 exemplaren verkocht. Het werd genomineerd voor de Libris Geschiedenis Prijs en de NS Publieksprijs en won de Hebban Publieksprijs 2015 voor het beste Nederlandstalige non-fictieboek.

Gouden Jaren

Het boek 'Gouden Jaren' vertelt het verhaal van de ongekende naoorlogse groei die ons leven op alle fronten heeft veranderd. De wekelijkse teil werd een dagelijkse douche, het papieren loonzakje een digitale bankrekening en de boterham met tevredenheid een broodje gezond. Vertrouwde beroepen verdwenen, nieuwe deden hun intrede. Wie had er in de jaren '50 al gehoord van mondhygiëniste of activiteitenbegeleider?

Culturele Zondag

Bijzondere Locaties Groningen en De Culturele Onderneming organiseren voor het vierde jaar culturele zondagmiddagen in de middeleeuwse kerk van Leegkerk. Aanvang: 15.30 uur. Kaarten (à € 7,50) zijn verkrijgbaar op www.blgroningen.nl/agenda, en bij Boekhandel Godert Walter en boekhandel Van der Velde.

Auteur

Marc Jansen