Paddenstoelenexcursie en wandeling op landgoed Lemferdinge

PATERSWOLDE

  Stichting Het Drentse Landschap heeft voor zaterdag 8 oktober een paddenstoelenexcursie en voor zondag 9 oktober een wandeling op/ rond landgoed Lemferdinge in Paterswolde georganiseerd.

Deelnemers aan de paddenstoelenexcursie gaan samen met een deskundige van Natuurpresentaties op zoek naar bijvoorbeeld russala's, melkzwammen, boeleten en elfenbanken. De excursie duurt van 09.30 tot 12.00 uur. Deelname kost 8 euro. Aanmelden (verplicht): 06-1978 2091.

Wandeling

De wandeling op en rond landgoed Lemferdinge begint bij landgoed Lemferdinge, waar aandacht wordt geschonken aan de geschiedenis van dit huis. Daarna voert de wandeling langs een aantal andere landgoederen en door de restanten van diverse parken. De wandeling wordt afgesloten met een tocht door een Engels Park. Na afloop is er de mogelijkheid om koffie/ thee te drinken in huize Lemferdinge. De wandeling begint om 14.00 uur op de parkeerplaats van het landgoed.

Auteur

Marc Jansen