'De opvoeders' in Groninger Forum

GRONINGEN

Stine Jensen en Frank Meester staan zondag 9 oktober met de theaterlezing 'De opvoeders' in het Groninger Forum in Groningen.

Jensen en Meester, beiden filosoof én ouder, gaan daarin op zoek naar het antwoord op de vraag wanneer je het goed doet als ouder.

Balans

Opvoeders zoeken naar een balans tussen kinderen doodknuffelen en ze totale vrijheid geven. Stine Jensen (gescheiden, 1 dochter van 6) en Frank Meester (getrouwd, 2 tienerzonen) onderzoeken deze balans en nemen oude en nieuwe denkers mee, van Rousseau en Kant tot Verhaeghe en De Jong. "Want, zegt Meester, "opvoeden is echt niet leuk, juist omdat je zo van je kinderen houdt.” Jensen vraagt zich vooral af of ze niet wat strenger zou moeten zijn: “Verwen ik haar niet te veel?” Meester is er verbaasd over dat zijn zonen geen aanstalten maken het huis uit te gaan. Meester: “Nu ze allebei een diploma hebben, zit mijn taak er wel zo'n beetje op.” De theaterlezing 'De opvoeders' duurt van 14.30 tot 16.30 uur. 

Auteur

Marc Jansen