Hanze Lezing over het succes van de Nederlandse architectuur

GRONINGEN

Architectuurhistoricus Suzanne Roelofs geeft woensdag 12 oktober een Hanze Lezing in de Van DoorenVeste in Groningen. De lezing is getiteld: 'Het succes van de Nederlandse architectuur'.

Ons landje heeft een hoop architecten van wereldfaam. Architecten als Rem Koolhaas, Ben van Berkel, Erick van Egeraat, Francine Houben, Sjoerd Soeters en Winy Maas realiseerden met hun bureaus niet alleen bijzondere projecten in Nederland, maar ook ver daarbuiten. Suzanne Roelofs legt uit wat deze moderne Nederlandse architectuur zo bijzonder maakt en bespreekt mogelijke verklaringen voor deze internationale faam?

Suzanne Roelofs

Architectuurhistoricus Suzanne Roelofs studeerde in 2002 af aan de Rijksuniversiteit Groningen. Als freelance architectuurhistoricus ontwikkelt en verzorgt zij lezingen, cursussen, stadswandelingen en reizen op het gebied van (met name) moderne architectuur. Dit doet ze zowel voor diverse culturele organisaties en reisorganisaties, als via haar eigen bedrijf Building Stories. De lezing begint om 15.30 uur.

Auteur

Marc Jansen