Feestelijke opening vernieuwd Talmahuis in Groningen

GRONINGEN

WIJ Rivierenbuurt opent vrijdag 7 oktober tussen 15.30 en 18.30 uur de deuren van het vernieuwde Talmahuis in Groningen. WIJ Rivierenbuurt doet dit samen met MFC De Stroming, Fysio Compleet, bijTRUUS Pedicure en DiG050. Wijkwethouder Ton Schroor tekent om 16.00 uur voor de officiële openingshandeling.

WIJ Rivierenbuurt, onderdeel van WIJ Groningen, en MFC De Stroming bundelen hun krachten en werken samen in en vanuit het Talmahuis. De activiteiten van beide organisaties sluiten naadloos op elkaar aan. Zowel het WIJ-team als De Stroming werkt vanuit de missie dat ze er zijn voor, door én met de wijkbewoners.

WIJ Groningen

WIJ Groningen organiseert ondersteuning en zorg in de eigen omgeving van de Stadjer. In de stad Groningen zijn in totaal 11 WIJ-teams. Het WIJ-team wil – op een laagdrempelige manier - contact met de bewoners hebben en houden. Het WIJ-team helpt buurtbewoners bij uiteenlopende vragen, bijvoorbeeld als het gaat om financiën, huisvesting, zorg, hulpmiddelen of opvoeding. In het WIJ-team werken professionals, vrijwilligers en buurtorganisaties nauw samen.

MFC De Stroming

Het Talmahuis in de Rivierenbuurt biedt sinds eind 2013 onderdak aan MFC De Stroming. De latere keus om het team van WIJ Rivierenbuurt ook in het Talmahuis te vestigen, past geheel in de gedeelde missie.

Auteur

Marc Jansen