Lezingenserie 'Succesvolle Leiders - Van concertzaal tot Malieveld'

GRONINGEN

Antony Hermus, Paula van der Oest, Derk Sauer en Ton Heerts maken hun opwachting de lezingenserie 'Succesvolle Leiders - Van concertzaal tot Malieveld' in het Academiegebouw in Groningen. Deze reeks is georganiseerd door Studium Generale Groningen en het onderzoekscentrum ‘In the LEAD’ van de Faculteit Economie en Bedrijfskunde van de Rijksuniversiteit Groningen.

Bij succesvolle leiders denken we vaak aan CEO’s, politici of bestuurders. Maar een dirigent, filmregisseur of een uitgever is ook een leider. In de lezingenserie in Groningen geven Antony Hermus, Paula van der Oest, Derk Sauer en Ton Heerts een inkijkje in hun werk. Ze vertellen erover en worden geïnterviewd door Janka Stoker, hoogleraar Leiderschap en Organisatieverandering, of Harry Garretsen, hoogleraar International Economics & Business.

Antony Hermus

Internationaal topdirigent Antony Hermus bijt dinsdag 11 oktober het spits af. Hermus wordt door pers en collega’s gezien als ‘één van de meest veelbelovende Nederlandse dirigeertalenten van de afgelopen jaren’. In Groningen laat hij zien, daarbij geholpen door musici van het Noord Nederlands Orkest, wat wij van de orkestwereld kunnen leren. Hoeveel solisten verdraagt een team? Hoe ontstaat een werksfeer waarin ieder persoon zijn talent inzet voor de gezamenlijke prestatie?

Programma

De lezingen van de voor een Oscar genomineerde filmregisseur Paula van der Oest, mediatycoon Derk Sauer en vakbondsman Ton Heerts volgen respectievelijk woensdag 26 oktober, dinsdag 15 november en maandag 21 november. De lezingen vinden plaats in het Academiegebouw in Groningen. Aanvang: 20.00 uur.

Auteur

Marc Jansen