Wandeling door Groningse jodenbuurt geprolongeerd

GRONINGEN

De in augustus gestarte wandelingen door de voormalige Joodse buurt in Groningen worden voortgezet. De wandelingen zouden alleen in de zomermaanden plaatsvinden, maar Stichting Folkingestraat Synagoge (SFS) heeft vanwege de overweldigende belangstelling besloten ze tot zeker eind december te laten doorgaan.

In de afgelopen 2 maanden hebben 800 mensen deelgenomen aan de wandelingen. Dat zijn circa 100 per zondag. SFS heeft extra gidsen moeten inzetten om aan de vraag te kunnen voldoen. Met het oog op de komende herfst- en wintermaanden zullen de deelnemers in de synagoge worden voorzien van hete chocolademelk en kosjere erwtensoep. Bij regenachtig weer krijgen deelnemers een paraplu uitgereikt.

Wandeling

Tijdens de wandeling worden, onder leiding van een gids, plekken bezocht die herinneren aan het rijke Joodse verleden van de Folkingestraat. De wandelingen staan tot eind december elke zondag op de agenda; om 13.00 uur en om 15.00 uur. Aanmelden: Synagoge Groningen, Folkingestraat 60. Deelname kost 5 euro.

Auteur

Marc Jansen