Auth&Tiek zwaait op station in Groningen

GRONINGEN

Beeldend theatergroep Auth&Tiek zwaait zaterdag 8 oktober tussen 09.00 en 09.30 uur mensen uit op het Hoofdstation in Groningen.

Vervolgens doet de theatergroep ook de stations van Assen, Zwolle, Amersfoort en Leeuwarden aan voor een 'zwaaimoment'.

Groeten

Regisseur Ingrid Koetzier: "Komend vanuit het westen gingen wij jaren geleden wonen in een dorp in Noord-Groningen. Een van de eerste dingen die ons opvielen was dat iedereen hier elkaar groet. Jong en oud. Opmerkelijk wat dat doet. Je voelt je thuis, welkom, gezien. Vanuit je eigen wereldje en gedachtes, zo opeens weer wakker en samen. Een krachtig middel. Dat zie je ook bij de mensen op stations of als we een groetroute doen vanuit de theatergroep bij een bedrijf of festival. Het is bijna onmogelijk om niet terug te zwaaien. Vaak nog gepaard gaande met een glimlach. Nou daarvoor willen we wel de hele dag in de trein zitten."

Auth&Tiek

Theatergroep Auth&Tiek maakt beeldend theater voor iedereen. Koetzier: "We werken acts uit met dagelijkse thema’s als groeten, schoonmaken, koffie drinken, lachen, knuffelen. Daaruit komen dingen voort als het Complimentenloket, de lieve briefjes postbode en Lien van de Lintjes regen."

Auteur

Marc Jansen